kredit betterbutter.in
Resepi Murtabak Mini
Bahan2
Kulit popia
isi ayam / daging di cincang
3 biji kentang di potong dadu
3 sudu makan rempah kari
1 ulas bawang putih
2 biji bawang besar di potong dadu
Daun sup
Garam
Gula
Cara memasak inti
1. Tumis bawang yg dipotong dadu
2. Masukkan rempah kari dan masukkan sedikit air. Masak rempah hingga
pecah minyak.
3. Masukkan isi ayam dan masukkan kentang. Masukkan air separas bahan2
yang dimasak. Jgn lebih nanti inti lembik.
4. Masukkan gula dan garam dan masak sehingga kering.
Untuk balut murtabak
1. Pecahkan 2 biji telur, pukul dan masukkan sedikit garam. Masukkan
bahan2 inti yang dimasak tadi.
2. Masukkan daun sup dan daun bawang. Kacau hingga sebati.
3. Balut dgn kulit popia. Sedia untuk di”murtabakkan”
Resepi Murtabak Mini Paling Ringkas Dan Mudah Disiapkan.
Reviewed by penghentam setia
on
04:17
Rating:
No comments: