latest comments

RESEPI ALMOND CRUNCHY CARAMEL PASTI ANDA TERTAWAN

 


RESEPI ALMOND CRUNCHY CARAMEL
-500g tepung florenta( kene cari kat bakery)
-500g kepingan badam ( nama almond cruncys almond tu harus badam)
-250g kuaci labu
-200g kuaci putih
-20g bijan hitam
Cara2
💖-Panggang kesemua kekacang (kepingan badam/kuaci labu & kuaci putih sehingga keperangan lebih kurang 5 hingga 10 minit dengan suhu 170..angkat & sejukkan)
💜-Masukkan tepung florenta tadi kedalam bekas gaul sekali bersama kekacang yang telah dipanggang & disejukkan tadi, gaul sehingga rata.
💛-Kemudian ambil 1sudu sederhana besar @ timbang 10g setiap 1cup (untuk dapatkan setiap kepingan sama rata nipis/tebalnya 😊😊😊)
💚-Susun papercup tadi yang diisi dalam tray, ambil setiap secubit bijan hitam tabur dalam setiap papercup tadi kemudian bakar dengan suhu 180'c selama 10minit @ hingga masak @ keperangan (Bakar jangan lama-lama sangat ya nanti rentung kekacang tu dah tak syantikkk, kikiki 😆)
-Angkat & biarkan sejuk seketika kemudian barulah kopek dari papercup tadi, siap sudah...


RESEPI ALMOND CRUNCHY CARAMEL PASTI ANDA TERTAWAN RESEPI ALMOND CRUNCHY CARAMEL PASTI ANDA TERTAWAN Reviewed by penghentam setia on 03:45 Rating: 5

No comments:

Artikel Pilihan

Loading...
Powered by Blogger.