RESEPI ALMOND CRUNCHY CARAMEL
-500g tepung florenta( kene cari kat bakery)
-500g kepingan badam ( nama almond cruncys almond tu harus badam)
-250g kuaci labu
-200g kuaci putih
-20g bijan hitam
Cara2
💖-Panggang kesemua kekacang (kepingan badam/kuaci labu & kuaci
putih sehingga keperangan lebih kurang 5 hingga 10 minit dengan suhu
170..angkat & sejukkan)
💜-Masukkan tepung florenta tadi kedalam bekas gaul sekali bersama
kekacang yang telah dipanggang & disejukkan tadi, gaul sehingga
rata.
💛-Kemudian ambil 1sudu sederhana besar @ timbang 10g setiap 1cup
(untuk dapatkan setiap kepingan sama rata nipis/tebalnya 😊😊😊)
💚-Susun papercup tadi yang diisi dalam tray, ambil setiap secubit
bijan hitam tabur dalam setiap papercup tadi kemudian bakar dengan suhu
180'c selama 10minit @ hingga masak @ keperangan (Bakar jangan lama-lama
sangat ya nanti rentung kekacang tu dah tak syantikkk, kikiki 😆)
-Angkat & biarkan sejuk seketika kemudian barulah kopek dari
papercup tadi, siap sudah...
RESEPI ALMOND CRUNCHY CARAMEL PASTI ANDA TERTAWAN
Reviewed by penghentam setia
on
03:45
Rating:
No comments: