latest comments

RESEPI KARIPAP KRUP KRAP KRIP



1 kilo tepung gandum
3 sudu tepung beras
180 gram majerin pelangi
30 gram minyak masak / 6 sudu besar
2 1/2 cawan air ais @ 390 gram jgn tuang semua
1/2 sudu teh kapur
2 sudu teh garam halus
Minyak untuk mengoreng

Cara penyediaan
Ayak tepung gandum dan tepung beras ketepikan
Panaskan majerin dengan minyak hingga berbuih
Tuang atas tepung gaul dengan senduk kayu dah suam gaul dengan jari jadi serbuk roti ketepikan
Larutkan air ais bersama garam dan kapur tadi sebatikan dan tuang sedikit demi sedikit pada tepung uli hingga jadi doh tak melekat di tangan perap 15 minit tim abg doh 20 gram atau 25 gram ikut citarasa anda.
Gelek dan isi inti pilihan dan kelim dengan kemas...
Boleh terus di goreng klu nk makan.
Jika nak frozen bakar sebentar dalam oven suhu 180
selama 15 minit.klu nk goreng pagi esok nya terus frozenkan .
Alaskan plastik dalam tray sebelom di frozenkan....

Inti pilihan
Kentang daging
Kentang ayam
Kentang sardin
RESEPI KARIPAP KRUP KRAP KRIP RESEPI KARIPAP KRUP KRAP KRIP Reviewed by penghentam setia on 14:25 Rating: 5

No comments:

Artikel Pilihan

Loading...
Powered by Blogger.