- Bahan-bahan:- Minyak- 15 Ekor Udang- Bawang Besar (dihiris)- 4 Ulas Bawang Putih Kisar- 6 Sudu Besar Cili Kisar- 1 Sudu Kecil Gula- 3 Sudu Besar Air Asam Jawa- Petai- 1 Sudu Kecil Garam- Bawang Besar (dipotong halus)Cara-cara:1. Panaskan minyak dan goreng udang.
2. Pindahkan udang ke piring. Kemudian, tumis bawang besar kisar, bawang putih kisar, cili kisar sehingga pecah minyak.3. Masukkan gula dan air asam jawa. Gaul.
4. Masukkan petai. Gaul.5. Masukkan garam dan hirisan bawang besar.
6. Siap untuk dihidang!
Sambal Udang Petai Sekali Cuba Pasti Berulangkali.
Reviewed by penghentam setia
on
22:20
Rating:
No comments: