Bahan-Bahan
- 25 tangkai Cili Padi ( Kalau nak pedas Tabuh lebih )
- 2 Biji Limau Nipis
- Belacan ( Di bakar Terlebih Dahulu )
- Garam ( secubit je tau )
Cara Penyediaan
- Belacan tu wajib dibakar terlebih dahulu, tapi sekarang ni dah ada instant belacan yang dah siap bakar, tapi lagi fresh kalau dapat belacan basah lepastu di bakar.
- Tumbuk Cili Padi sampai lumat, selepas tu ambil belacan yang dah di bakar tadi di tumbuk bersama sehingga lumat dan sekata.
- Perahkan air limau nipis dan secubit garam.
- * Kalau nak lagi mantop!! hiris kulit limau nipis dan di tumbuk bersama.
Sumber : Cikza
Sambal Belacan Pedas Mericik Dan Cukup Kick... Mudah Je Pun
Reviewed by penghentam setia
on
22:10
Rating:
No comments: