2 kg ikan sardin
1 kg tepung ubi
Satu sudu garam..
1 kg tepung ubi
Satu sudu garam..
Caranya..
1.Rebus ikan sardin
2.asingkan ikan dgn tulang air rebusan ikan jgn buang
3.tumbuk isi ikan bg hancur
4.masuk kn tepung ubi
5.panas kn air rebusan ikn tadi
6. Masukkn air rebusan tadi dlm tepung dgn isi ikan tadi..
7.gaul sbati dgn senduk dulu sbb panas..dah suam2 uli mcm biasa dah siap uli buat la bentuk
8..dah siap buat bentuk panas air..bg air menggeleggak lepas kn satu prsatu leko yng d bentuk tadi..rebus sampai leko tadi timbul..
9..dah lepas timbul kaub leko buh dlm bekas yng berisi air sejuk....agak2 5 ke 10 minit toskn..biar semalam dlm peti ais..esok dah boleh goreng n mkn.selamat mencuba.
Sumber: Siti Munira Eira Hafiz
LEKOR HOMEMADE. MUDAH DAN AMAT SEDAP
Reviewed by penghentam setia
on
01:03
Rating:
No comments: