latest comments

Nasi Lemak Sedap Dan Tahan Lama


Bahan bahan;
Beras - basuh dan tos
1 helai daun pandan - carik dan simpul
Garam
1 - 2 inci halia - hiris
1 cawan santan pekat

Cara cara:
Masak nasi dengan air secukupnya. Sukatan air bergantung kepada beras seperti memasak nasi biasa. Biasanya paras air dalam kurang 1 inci atau satu paras garisan di jari.

Masukkan garam dan juga daun pandan. Masukkan dalam rice cooker dan masak seperti biasa.

Bila mendidih dan air hampir kering, masukkan hirisan halia dan santan pekat tadi. Kacau rata. Sambung hingga nasi masaK. Siap untuk dihidangkan.

Sumber : Azie Kitchen
Nasi Lemak Sedap Dan Tahan Lama Nasi Lemak Sedap Dan Tahan Lama Reviewed by penghentam setia on 07:27 Rating: 5

No comments:

Artikel Pilihan

Loading...
Powered by Blogger.