latest comments

Yee Mee Berkuah

8248

    • Bahan-bahan:
      • 4 keping yi mi kering
      • 3 ulas bawang putih (Dicencang)
      • 1 sudu teh lada hitam kisar
      • 100 g isi ayam (Dipotong kecil)
      • 100 g bebola ayam
      • 1 cawan air
      • 1 kiub pati ayam
      • 100 g bunga kubis
      • 1 batang lobak merah (Dipotong)
      • 1 sudu makan tepung jagung (Dibancuh dengan ½ cawan air)
      • 1 pokok daun bawang
      • 1 pokok daun sup
      • 3 sudu makan minyak masak
      • Garam secukup rasa

      Cara-cara:
      1. Panaskan minyak masak. Tumiskan bawang putih dan lada hitam 
        sehingga wangi.
      2. Masukkan isi ayam dan bebola ayam. Kemudian kacau rata.
      3. Masukkan air, kiub pati ayam, bunga kubis, lobak merah, dan 
        garam. Biarkan mendidih.
      4. Masukkan air bancuhan tepung jagung dan masakkan lagi 
        sehingga mendidih.
      5. Tuangkan ke dalam pinggan berisi yi mi.
      6. Taburkan daun bawang dan daun sup di atasnya dan hidangkan 
        semasa panas.

      Sumber resipi: MyResipi
Yee Mee Berkuah Yee Mee Berkuah Reviewed by penghentam setia on 04:49 Rating: 5

No comments:

Artikel Pilihan

Loading...
Powered by Blogger.